Хидроизолационна Течна гума за метални покриви 

Металните покриви са добро и практично решение. Експертите твърдят, че правилно монтираният и изграден метален покрив може да издържи до 60 години без нужда от каквито и да е други ремонти. Въпреки това много хора искат да удължат този период и да осигурят още по-висока защита на дома си и на помещенията намиращи се под металните плоскости.

Тук ще Ви запознаем с един иновативен и практичен материал с много възможности и универсално приложение. Това е хидроизолационната Течна гума. Съществуват няколко разновидности на продукта, различаващи се едни от други според състава си, но всеки един от тях притежава висока адхезия към различни материали, включително към метал и метални покриви. 

Предимства от полагането на покритие от Течна гума върху металния покрив 

Течната гума е универсален продукт, характеризиращ се с широкоспектърни качества, които са особено търсени и подходящи за открити пространства, какъвто е покривът. Съществуват хидроизолационни покрития на основата на полиуретанови смоли, полимери или акрил. Без значение от вида Течна гума, който ще изберете, успешно ще подсигурите металния си покрив и ще повишите неговите качествени характеристики. Слоят от Течна гума, положен върху металния покрив оформя здраво, безшевно, гъвкаво и водоустойчиво покритие, което се характеризира с високи хидроизолационни качества, висока якост на опън, дълга износоустойчивост, антикорозионни свойства и UV устойчивост. 

Един от най-често срещаните проблеми на металните покриви са корозията и ръждата. Откритото им разположение ги предразполага към подобни проблеми причинени от климатичните фактори, но със защита предоставена му от продукт като Течна гума със сигурност ще можете завинаги да забравите, както за корозията и ръждата, така и за пукнатини, обезцветяване на ламарината и за проблеми с течове. 

Процес на полагане на Течна гума върху метални керемиди 

Преди същинското полагане на Течната гума върху металната конструкция е важно да се погрижите за старателното й почистване и обезпрашане. С водоструйка и подходяща четка внимателно трябва да бъде почистена цялата площ на металния покрив от замърсявания, кал, птичи изпражнения и други едри и дребни отломки.

Полагането на Течната гума се извършва с четка, валяк или пръскачка, като може да бъде замазана в няколко поредни слоя, в зависимост от търсената дебелина. Полага се върху напълно суха повърхност. По-дебелият слой Течна гума може да се използва и като вид изолация на покрива, защото ще го предпазва от навлизане на топлина от преките слънчеви лъчи, както и от минусовите температури.

След изсъхване покритието не пожълтява и не избледнява въпреки постоянната си изложеност на открито. Можете да изберете различен цвят на Течната гума, включително керемидено червено, безцветно или друг цвят доближаващ се до цвета на Вашия метален покрив.  

4.5/5 - (105 votes)