запушване на тоалетна причини

Една тоалетна може да се запуши по много различни причини, като повечето всъщност не са свързани с отпадъците, изхвърлени от хората. Можете да прецените какво кара тоалетната ви да се запушва като се опитате да забележите дали чешмите ви текат бавно, което показва, че проблемът се простира много по-далеч от канализацията на тоалетната ви. Просто запушване на тоалетна. Често тоалетните се задръстват, защото някой е хвърлил вътре прекалено много тоалетна хартия без да пусне достатъчно вода.

Запушване на тоалетната: Причини и предотвратителни мерки

Запушването на тоалетната е обичайно събитие, което може да създаде дискомфорт и неудобства в дома. Една от основните причини за това явление е неправилното изхвърляне на материали. Тоалетната трябва да се използва само за тоалетна хартия и човешки отпадъци. Изхвърлянето на твърди или неразградими предмети, като мокри кърпи, хигиенни изделия, хранителни остатъци и други, може да доведе до засмукване на канализационната тръба и образуване на натрупвания. Освен това, неправилната инсталация на канализационната система, липсата на редовна поддръжка и натрупването на котлен камък също могат да бъдат причини за запушване на тоалетната. За да предотвратите тези проблеми, е важно да обучавате домакинството за правилното използване на тоалетната и да поддържате редовна поддръжка на канализационната система.

Други източници могат да бъдат салфетки, санитарни продукти, памперси и т.н. С изключение на тоалетната хартия, никой от тези материали не бива да бъде пускан в тоалетната. Запушването най-често се появява в горната част на извивката, която е част от самата тоалетна. Този вид запушване обикновено може да бъде отстранено чрез използване на отпушвачка за тоалетна. Може да се наложи да отпушвате в продължение на около половин час докато водното налягане, създадено от инструмента, премахне запушването.

Други предмети в тоалетната. Малките деца могат да се изкушат да пуснат играчки в тоалетната, за да видят дали ще „заминат“. Четки за зъби, капачки от шампоан и балсам, освежители за тоалетна, аксесоари за коса като фиби и ластици, и множество други невероятни предмети могат да попаднат в тоалетната и да заседнат в канала. За почистването на тези неща може да бъде необходим свредел, който може да си закупите или заемете от строителен магазин или някакъв магазин за инструменти. Свределът ще издърпа запушващия материал от тоалетната вместо да го накара да премине през тръбите.

По-големи проблеми. Ако тоалетната ви се задръства често, а вие сте убедили някого да спре да пуска предмети в нея, проблемът може да бъде по-сериозен, особено ако чешмите ви текат слабо. Може да има запушване в главната канализация на сградата и ще ви се наложи да повикате професионалист.

Сериозни проблеми. Други възможни причини за запушване на тоалетната могат да бъдат корени в тръбите, които водят до обществената канализация. Тръбите могат да са блокирани от отпадъци като косми, остатъци от сапун или ръжда. Друга възможност е канализацията да трябва да се прочисти или да има спукана тръба, която да задържа отпадъчен материал, носещ се по течението, и по този начин да причинява запушване. Всички тези проблеми изискват професионална помощ, така че не подценявайте тяхната сериозност и не се тормозете с опити да се справите сами със ситуацията, а най-добре намерете опитен специалист по отпушване на тоалетни и дишайте спокойно.

Ако Ви е необходима качествена услуга по отпушване на тоалетна в София може да посетите този уеб сайт: https://vik-uslugi.info/отпушване-на-канали/

4.6/5 - (103 votes)